To lekka, zdrowa, szybka i bardzo prosta do przygotowania jarzynowa zupka.

Zawiera ona w swoim składzie bardzo zdrowe warzywa: fasolkę szparagową, cukinię, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę - korzeń i natkę oraz pora. Na koniec zabielona jest delikatnie łyżką słodkiej śmietanki, ale kto dba o linię, to może ją pomiąć... ;)

Jest ona idealna na obiad dla wegetarian, a jeśli nie dodamy śmietanki, to i weganie mogą się nią delektować :)

Lekka, jarzynowa zupka to fajny pomysł na letni, wakacyjny obiad z młodych warzyw, ale świetnie też smakuje serwowana jesienią, gdy za oknem już szaro, liście lecą z drzew i nam cięgle zimno.... brrr Tutaj dla podniesienia odporności można sobie na koniec gotowania dodać zmiażdżone ząbki czosnku.

A jeśli lubicie pikane zupki - śmiało można sypnąć więcej czarnego pieprzu i dosypać jeszcze pieprzu cayenne.

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
15 dag fasolki szparagowej (żółtej)
15 dag cukinii (waga po obraniu)
10 dag ziemniaków (waga po obraniu)
5 dag marchwi (waga po obraniu)
...

Przygotowanie

Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i pokroić w około 2 cm kawałki. Cukinię obrać ze skórki (a jeśli ma miękką skórkę, to nie obieramy), oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w kostkę.

Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać ze skórki...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7805 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się