To lekka, zdrowa, szybka i bardzo prosta do przygotowania jarzynowa zupka.
Zawiera ona w swoim składzie bardzo zdrowe warzywa: fasolkę szparagową, cukinię, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę - korzeń i natkę oraz pora. Na koniec zabielona jest delikatnie łyżką słodkiej śmietanki, ale kto dba o linię, to może ją pomiąć... ;)
Jest ona idealna na obiad dla wegetarian, a jeśli nie dodamy śmietanki, to i weganie mogą się nią delektować :)
Lekka, jarzynowa zupka to fajny pomysł na letni, wakacyjny obiad z młodych warzyw, ale świetnie też smakuje serwowana jesienią, gdy za oknem już szaro, liście lecą z drzew i nam cięgle zimno.... brrr Tutaj dla podniesienia odporności można sobie na koniec gotowania dodać zmiażdżone ząbki czosnku.
A jeśli lubicie pikane zupki - śmiało można sypnąć więcej czarnego pieprzu i dosypać jeszcze pieprzu cayenne.
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i pokroić w około 2 cm kawałki. Cukinię obrać ze skórki (a jeśli ma miękką skórkę, to nie obieramy), oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w kostkę.
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać ze skórki...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |