To lekka i bardzo smaczna zupka z sezonowych jarzyn. Jest prosta, kolorowa i zdrowa. Młode jarzyny, i to najlepiej z własnej uprawy najlepsze są na letnie zupki.
Latem jest tyle możliwości na pyszne zupki. Można łączyć przeróżne warzywa, kroić je w kosteczkę, w paski lub na sam koniec miksować, aż powstanie przepyszny krem - mniam :)
Ja na jednym talerzu połączyłam ziemniaczki, marchewkę, seler, zielony groszek, żółtą fasolkę szparagową i cebulkę. A dla smaku dodałam wędzony boczek, natkę zielonej pietruszki i przyprawy - mniam :)
Wykonanie jest proste - zupka więc uda się każdemu.
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Ziemniaki, marchewkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i pokroić na 3 cm kawałki. Zielony groszek opłukać. Wlać wodę, dodać ziemniaki, fasolkę szparagową, zielony groszek, march...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 313 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |