To lekka i bardzo smaczna zupka z sezonowych jarzyn. Jest prosta, kolorowa i zdrowa. Młode jarzyny, i to najlepiej z własnej uprawy najlepsze są na letnie zupki.

Latem jest tyle możliwości na pyszne zupki. Można łączyć przeróżne warzywa, kroić je w kosteczkę, w paski lub na sam koniec miksować, aż powstanie przepyszny krem - mniam :)

Ja na jednym talerzu połączyłam ziemniaczki, marchewkę, seler, zielony groszek, żółtą fasolkę szparagową i cebulkę. A dla smaku dodałam wędzony boczek, natkę zielonej pietruszki i przyprawy - mniam :)

Wykonanie jest proste - zupka więc uda się każdemu.

Smacznego!

Składniki

Na 7 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 7
20 dag ziemniaków (waga po obraniu)
10 dag fasolki szparagowej
5 dag zielonego groszku
5 dag marchewki (waga po obraniu)
...

Przygotowanie

Gotowe za 40 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:20 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Ziemniaki, marchewkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, odciąć końcówki i pokroić na 3 cm kawałki. Zielony groszek opłukać. Wlać wodę, dodać ziemniaki, fasolkę szparagową, zielony groszek, march...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także 21 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7803 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się