Prezentowana na stronie zupa to bardzo fajny, szybki i sprawdzony sposób na pierwsze danie obiadowe :)
Podany przepis jest wręcz błyskawiczny do przygotowania. Warzywa te długo się nie gotują, dzięki temu zachowują swoje cenne witaminki i jest co ugryźć ;)
Po przyjściu z pracy można ją przygotować w zaledwie 20-25 minut. Jest ona więc fajnym rozwiązaniem dla zapracowanych.
Można ją gotować w każdym sezonie. Latem natomiast smakuje najlepiej, bo jest przygotowana ze świeżych i jędrnych warzyw!
Jest ona pyszna, biała, lekka oraz pożywna. Zawiera bardzo zdrową cebulę...
Przez cebulę każdy z nas płakał pewnie nieraz, ale nie powinniśmy tego żałować, bo te łzy to przecież samo zdrowie ;) Jak wiadomo cebula jest silnym antybiotykiem, posiada właściwości przeciwcukrzycowe, zapobiega zakrzepom, nadciśnieniu, a także obniża poziom cholesterolu. Do tego ma niewiele kalorii i jest dobrym źródłem witaminy A, witaminy C oraz licznych flawonoidów.
Myślę, że Was do tej zupki przekonałam :)
Noooo, to teraz powodzenia życzę i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Do garnka wlać wodę, dodać listek laurowy, szczyptę jarzynki (suszonych warzyw, mogą być z dodatkiem soli, i najlepiej bez glutaminianu sodu) i zagotować.
Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Marchew obrać ze skórki, opłu...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |