Zupy to obowiązkowe danie każdego obiadu. Można przygotować je z różnych produktów. Istnieje chyba niezliczona ilość przepisów na zupy...
Mogą mieć charakter wytrawny, wykonane na bazie wywarów z mięsa z dodatkiem jarzyn, a nawet ziół. Popularne są zupy rybne, które również mogą zawierać warzywa lub zioła. Inną grupą tych potraw są zupy na słodko, do wykonania których wykorzystuje się owoce.
Zupy w zimie mogą rozgrzewać, a latem chłodzić organizm człowieka.
Do przygotowania zup można wykorzystywać zarówno warzywa i owoce świeże, jak również mrożone lub suszone. Produkty te można łączyć w dowolnych kombinacjach i ilościach. I zapewne zupa zawsze będzie smaczna i zdrowa. Jak widać zupy można gotować z różnych produktów, wykorzystując to co akurat mamy w lodówce lub spiżarni...
Poniżej znajdziecie klasyczny przepis kulinarny na zupę jarzynową z dodatkiem białej fasolki. U nas jest to fasolka z puszki, ale może to również być zwykła fasolka typu Jaś. Z fasolką z puszki jest o wiele szybciej i wygodniej.
Z podanego przepisu wyjdzie smaczna i pożywna zupa, doskonała tak jak zresztą wszystkie zupy, na każdą porę roku.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Do garnka wlać około 3 litry zimnej wody. Dodać kostkę rosołową i zagotować. Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki, umyć i wrzucić do gotującego się bulionu. Gdy będą już miękkie, wyciągnąć, lekko ostudzić i pokroić w kostkę (najlepiej siat...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 100 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
To cieszę się bardzo i pozdrawiam :)
Bardzo smaczna !
Dziękuję :) A z tym mięskiem, to brzmi smakowicie :)