Sezon na grilla w pełni, sezon na szparagi w pełni - no to szalejmy z grillem w ogrodzie ;)
Ten przepis to coś dobrego i błyskawicznego do wykonania dla miłośników zielonych szparagów.
Szparagi z grilla to idealne danie na letni, wakacyjny obiad. Świetnie smakują serwowane na świeżym powietrzu.
Można je podawać jako samodzielne danie (z tej ilości porcja dla jednej osoby) lub jako dodatek do potraw z grilla (wtedy wystarczą dla około 3 osób).
To łatwy i prosty przepis na przepyszne szparagi. Wychodzą przepyszne z nutką ostrości - mniam!Wyśmienite są na ciepło, jak i na zimno - można jej jeść jak "paluszki" - pycha :)
Składniki
Przygotowanie
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, opłukać i osuszyć. Przełożyć na duży talerz i zalać olejem. Dodać szczyptę ziół prowansalskich, pieprzu cayenne i soli. Całość razem wymieszać i odstawić na około 1 go...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Grillowane szparagi były pyszne! Chrupiące, aromatyczne i lekko pikantne. Idealnie komponują się z mięsem z grilla. Na pewno zrobię je ponownie ;)