W kuchni, do przygotowywania przepisów kulinarnych, często stosuje się różnego rodzaju sery. Sery białe łączone są z jarzynami, zwłaszcza w sałatkach warzywnych i stanowią doskonałą przystawkę do dań obiadowych, często również zalecane są do dań powstałych na rozgrzanym ruszcie grilla.
W tym przepisie w roli głównej występują zielona sałata, ogórek, seler, cebula oraz ser biały, tutaj jest to ser kozi. Po odpowiednim przygotowaniu składników, umieszczeniu ich w misce, dodaniu przypraw i wymieszaniu, sałatka jest gotowa do podania na stół.
Opisana sałatka jest wykonana z produktów, które pozwalają ją zaliczyć do potraw dietetycznych i prozdrowotnych.
To taka wiosenna sałatka "garden party" :) Miska pełna słońca i witamin, których nam potrzeba! Sałatka ta świetnie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje serwowana na świeżym powietrzu... Idealna do grillowanych mięs i ryb :)
Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 3 minuty |
Oczekiwanie: | 15 minut |
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Kozi ser pokroić w kostkę. Zielonego ogórka opłukać i w skórce pokroić w kostkę. Seler naciowy opłukać, osuszyć i również pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w piórka. S...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 58 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |