To ciekawe połączenie jarzyn i ryb często można znaleźć w przepisach kulinarnych. Dlaczego tak jest.
Zapewne duży wpływ ma na to wartość zdrowotna potraw powstających z połączenia tych produktów. Są to rzeczywiście dania prozdrowotne i warto je wykonywać i podawać do posiłków w swoich domach jak najczęściej.
Drugim, zapewne również ważnym powodem popularności tych przepisów kulinarnych jest łatwość i szybkość ich wykonania.
Zamieszczony poniżej przepis na sałatkę warzywną z łososiem spełnia oba te warunki.
Warzywa to witaminy, natomiast mięso łososia to nie tylko witaminy, ale również cenne dla organizmu minerały cynk i selen oraz potas, a także jod. Mięso łososia jest źródłem ważnych dla naszego zdrowia kwasów Omega-3 i Omega-6. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 20 minut |
Łososia norweskiego pokroić w kostkę. Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Zielonego ogórka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę (w skórce). Zieloną cebulkę opłuk...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 143 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
To bardzo się cieszę i smacznego życzę :)
Tak, wędzony.
Witam!Ja robię te sałatkę z sałatą lodową i dodaję grzanki.Smacznego