Składniki

85 dag czerwonych buraków (już obranych)
2 dag czosnku (około 5 ząbków)
...

Przygotowanie

Gotowe za 10 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Czerwone buraki obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.

W naczyniu kamiennym układać na przemian plasterki czerwonych buraków i czosnku. Na górę położyć piętkę razowego chleba. Ca...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu
a także 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (13)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-12-05
jac

Robię z 3 kg buraków, czosnku i chrzanu w 5 litrowej butelce po wodzie mineralnej - nie trzeba pilnować i nie pachnie na cały dom - i oprócz soli (jak do ogórków) daję pół łyżki cukru na całość.

2016-12-02
kwaki

Ja kisiłam buraczki w słoikach szklanych - litrowych. Trzy słoiki i ma się duży zapas. Buraczków z kiszenia nie wyrzucać!!! Po zlaniu zakwasu, zalać buraczki świeżą wodą, gotować do miękkości. Następnie przecedzić. Teraz można je wyrzucić:) Mamy wyśmienity barszczyk na Wigilię i nie tylko. Wystarczy doprawić przyprawami. Ja idę na łatwiznę, dosypuję torebkę barszczu instant z Winiar, nie muszę kombinować, ile dać majeranku, ile soli czy pieprzu. Barszcz jest przepyszny!

2016-12-02
gaga

Ach....zapomniałam....najlepiej w kamiennym garnku.....ale emaliowany , taki do gotowania smialo można uzyc ,nigdy aluminiowy , bo kwas powoduje ze z przechodzą jakies substancje......sloik większy jak najbardziej

Pozostało: 10