Przestawiam Wam śledzie w nietypowym, ale smacznym towarzystwie :)
Kolorowe połączenie składników, warstwowe ułożenie, czas na przegryzienie się sałatki - to wszytko sprawiło, że ta sałatka stała się wyjątkowa :)
Jest aromatyczna, cudnie pachnie, smakuje bardzo, bardzo dobrze - wygląda też super - kusi swoim wyglądem zebranych wokół niej biesiadników :) Najlepiej prezentuje się oczywiście w przezroczystej misce.
Jest to nowy, fajny przepis dla miłośników tych zdrowych śledzi. Ach ten śledzik...
Nie chwaląc się, są to jedne z najlepszych śledzi jakie jadłam ;)
Jest ona fajną propozycją na wigilijny i świąteczny stół, ale śmiało można ją także przygotowywać na dowolne uroczystości domowe - urodziny, prywatki ;) Będzie znika ze stołu równie szybko jak w Święta - to macie gwarantowane :)
Zachęcam do jej wykonania i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Matiasy wypłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez około 1 godzinę. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w paski.
Czerwone buraki umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą (tak, aby całe były zakryte), dodać 4 goździki, 1 listek laurowy,...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 196 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Super śledzie na Bożonarodzeniowy stół, u nas gościły właśnie w tegoroczne Święta i wszystkim smakowały. Fajnie smakuje śledź z buraczkiem!