Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Ciasto na uszka:
50 dag mąki pszennej
1 jajko
3 łyżki oliwy z oliwek
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 30 minut
Oczekiwanie:30 minut
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Do przesianej mąki pszennej dodać jajko i oliwę z oliwek. Mieszając wszystko drewnianą łyżką wlewać wrzącą wodę. Zagnieść ciasto (powinno wyjść luźniejsze, niż ciasto na makaron) i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.

Suszone grzyby opłuk...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-12-21
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję za cenną poradę , jeśli będę miała rzadki farsz, to skorzystam z podpowiedzi. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)

2016-12-14
Irena

Gdy farsz do uszek jest za rzadki zamiast bułki tartej lepiej dodać kaszę mannę, lepiej zagęści i nie zabije smaku grzybków! Całość jeszcze podsmażam do wyparowania wody, wtedy łatwiej je sklejać.

2016-12-05
wiesława zwierzchowska

bardzo dobre przepisy