Składniki

Przygotowanie
Praca: | 2 godziny |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Oczekiwanie: | 1 dzień |
Suszone grzyby opłukać, zalać zimną wodą i zostawić na noc. Następnie gotować grzyby w tej wodzie przez około 1 ½ godziny. Odcedzić i ostudzić (wodę można dodać do barszczu lub do kapusty z grzybami). Cebulę obrać, opłukać i pokroić w ...
Znajdź przepisy łatwo i szybko

Szukasz ciasta z truskawkami? Bez problemu wybierasz kategorię "Ciasta" i główny składnik potrawy "Truskawki" i... już. Na ekranie masz starannie wybrane ciasta z truskawkami.
Liczysz kalorie???

Sprawdź więc jakie wartości odżywcze ma każdy przepis. Masz także dostęp do kalkulatora, dzięki któremu obliczysz wartości odżywcze każdego przepisu.
ZERO reklam

W extra.smaczny.pl nie zobaczysz reklam. Dzięki temu strona działa szybko, a Ty widzisz tylko to, czego potrzebujesz.
Dodawaj własne przepisy

Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Oglądaj na czym chcesz

Nieważne czy korzystasz z komputera, tabletu czy smartfona. Strona dostosuje się do Twoich potrzeb oraz będzie czytelna i szybka na każdym urządzeniu.
Wsparcie przez czat i email

Masz pytanie dotyczące obsługi serwisu lub związane z przepisem, który właśnie czytasz? A może masz pytanie "ogólnokulinarne"? Skorzystaj z naszej pomocy.
dostęp
Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po rejestracji testowego konta.
Wystarczy że klikniesz tutaj, wypełnisz formularz rejestracji darmowego konta testowego.
zadowolenia
Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.smaczny.pl
Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu 14 dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 461 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
Uszka należy poukładać np. na tacce (można wcześniej posypać ją lekko mąką pszenną). Układamy jedno obok drugiego, a jak zamarzną to zsypujemy do dużego woreczka - wtedy uszka nam się nie posklejają :)
ja zamiast octu czy kwasku cytrynowego dodaję szare renety
Moje pytanko brzmi:jak mogę zamrozić uszka,żeby mi się nie skleiły?