Składniki

Na 10 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 10
Farsz do uszek:
10 dag suszonych grzybów
3 cebule
5 łyżek oleju słonecznikowego
sól
pieprz
Ciasto na uszka:
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 dzień, 2 godziny i 50 minut (w tym 2 godziny pracy).
Praca:2 godziny
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Oczekiwanie:1 dzień
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Suszone grzyby opłukać, zalać zimną wodą i zostawić na noc. Następnie gotować grzyby w tej wodzie przez około 1 ½ godziny. Odcedzić i ostudzić (wodę można dodać do barszczu lub do kapusty z grzybami). Cebulę obrać, opłukać i pokroić w ...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu
a także 15 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 461  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-02-11
Dorota
Autor przepisu

Uszka należy poukładać np. na tacce (można wcześniej posypać ją lekko mąką pszenną). Układamy jedno obok drugiego, a jak zamarzną to zsypujemy do dużego woreczka - wtedy uszka nam się nie posklejają :)

2009-12-21
bozkaja

ja zamiast octu czy kwasku cytrynowego dodaję szare renety

2009-12-12
Gosia1257

Moje pytanko brzmi:jak mogę zamrozić uszka,żeby mi się nie skleiły?

Pozostało: 2