Przedstawiam Wam kolejną słodką wariację truskawkową - następny fajny przepis z wykorzystaniem słodkich, aromatycznych i soczystych truskawek - mniam :)
W jeden dzień pieczemy biszkopt, a na drugi dzień składamy ciasto - to prosta i sprawdzona metoda na udane ciacho. Dużo się nie napracujemy, bo pracę rozłożymy na dwa dni ;)
Ten słodki przekładaniec bardzo ładnie się prezentuje, przyciąga wręcz i kusi, a smakuje wybornie :)
W tym sezonie truskawkowym musisz się na niego skusić. Niech truskawkowe szaleństwo trwa....!
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i razem wymieszać. Biszko...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
Dziękuję bardzo! Cieszę się, że ciasto tak Pani i rodzince zasmakowało, pozdrawiam :)
Ciasto bardzo smaczne i ladnie wyglada. Robilam juz kilka razy polecam.