Przedstawiam Wam kolejną słodką wariację truskawkową - następny fajny przepis z wykorzystaniem słodkich, aromatycznych i soczystych truskawek - mniam :)

W jeden dzień pieczemy biszkopt, a na drugi dzień składamy ciasto - to prosta i sprawdzona metoda na udane ciacho. Dużo się nie napracujemy, bo pracę rozłożymy na dwa dni ;)

Ten słodki przekładaniec bardzo ładnie się prezentuje, przyciąga wręcz i kusi, a smakuje wybornie :)

W tym sezonie truskawkowym musisz się na niego skusić. Niech truskawkowe szaleństwo trwa....!

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Jasny biszkopt:
6 jajek
sól
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i razem wymieszać. Biszko...

Zostało jeszcze 90% treści przepisu oraz 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-08-21
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję bardzo! Cieszę się, że ciasto tak Pani i rodzince zasmakowało, pozdrawiam :)

2016-08-21
Małgosia

Ciasto bardzo smaczne i ladnie wyglada. Robilam juz kilka razy polecam.