Zielona, chrupiąca, lekko słodka - idealna na zdrową przekąskę :)

To błyskawiczny przepis na smaczną surówkę do wiosennego lub letniego obiadu. Fajnie smakuje i komponuje się z różnymi dodatkami, pasuje wręcz od wszystkiego.

Śmiało można ją także serwować na śniadanie, kolację lub jako sałatkę do potraw z grilla.

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
½ sałaty lodowej
½ puszki ananasa
6 dag selera naciowego (1 łodyga)
1 dag pora
...

Przygotowanie

Sałatę lodową opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Seler naciowy i por opłukać, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Słonecznik zrumienić na suchej patelni i ostudzić...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7824 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!