Proste wykonanie, pracy mało, a pysznego jedzenia duużo ;) Mniam!
Jeśli macie ładny kawałek schabu, a nie chce Wam się go kroić, i "bawić się" w rozbijanie, panierowanie, smaaaażenie, to podsyłam Wam właśnie ten przepis na schab inaczej ;)
Jest on tutaj na szybko obsypany przyprawami, lekko obsmażony i duszony w cebuli, porze i suszonych śliwkach. Sosik dzięki nim staje się ciemniejszy, ale na koniec rozjaśnia go słodka śmietanka - całość fajnie smakuje :)
Taki schab w sosie śliwkowym można serwować z ziemniaczkami, ryżem, kaszą, grubym makaronem i dowolną surówką lub sałatką ze słoika - u nas sałatka z grzybków - z tegorocznego zbioru - całość świetnie się razem komponowało i super smakowało!
Z czystym sercem polecam Wam na jesienny obiad i życzę smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 5 minut |
Schab opłukać i osuszyć. Obsypać szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, pieprzu ziołowego i soli. Natrzeć przyprawami mięso i obsmażyć z każdej strony na oleju.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 393 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |