Kapusta pekińska jest bardzo wdzięcznym produktem kulinarnym nadającym się do wielu potraw, i w każdej smakuje super :)
U nas jest ona głównym składnikiem sałatki do grilla, a oprócz niej jest tam jeszcze dużo kolorowych i pełnych smaków innych produktów. Ich połączenie - jak się okazało, to strzał w dziesiątkę!
Ogólnie rzecz mówiąc sałatka jest wyjątkowo smaczna i mocno kolorowa, dlatego z nią każde grillowanie można zaliczyć do udanych :) Jest świetnym uzupełnieniem steków, szaszłyków i kiełbasek z gorącego rusztu, ale może też być wspaniałym dodatkiem obiadowym. To sałatka idealna na lato!
Jest ona bardzo prosta do wykonania, i jak na taką dużą ilość składników - dosyć szybka do zrobienia.
To sałatka idealna na każdą imprezę! Rodzinka i goście będą zachwyceni, a impreza udana i do rana... ;)
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 35 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Kapustę pekińską, opłukać, osuszyć i poszatkować. Ser mozzarella pokroić w dużą kostkę. Rzodkiewkę opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Zielony ogórek opłukać, osuszyć i pokroić w paski (w skórce). Marchewkę obrać ze skórki, opłukać, osuszyć...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 142 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |