Przedstawiamy Wam świetny dodatek do dań zwłaszcza mięsnych, również przygotowywanych w plenerze, szczególnie w sezonie grillowym. Taka sałatka o niepowtarzalnym smaku i aromacie wniesie do typowych potraw grillowanych z mięsa czy kiełbasy wiele nowych doznań smakowych.
To sałatka dla osób ze smakiem, osób lubiących eksperymentować i osób lubiących dobrze zjeść :)
Wyrazisty kalafiorowo-czosnkowy charakter potrawy może nie wszystkim odpowiadać, jednak w tym wypadku warto pokusić się o wykonanie takiej kompozycji ze zdrowych jarzyn i spróbować czegoś nowego, zdrowego, no i smacznego :)
Dodatkowego smaczku sałatce doda ser żółty oraz musztarda miodowa, a koloru doda wiosenny, zielony szczypiorek. To wielka mieszanka smaków, a efekt... piorunujący!
W połączeniu z pieczonym na ruszcie grilla mięsem to „bomba smakowa”.
Polecamy i udanego grillowania życzymy :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 35 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 7 minut |
Oczekiwanie: | 2 godziny |
Kalafior umyć, podzielić na różyczki i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować od momentu zagotowania przez około 7 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić, ostudzić i pokroić. Czosnek obrać, opłukać i zmiażdż...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 118 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |