Surówki powinny być podawane do każdego obiadu, ponieważ zwykle stanowią magazyn witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowej pracy organizmu. Ich uzupełnienie następuje między innymi poprzez spożywanie potraw zawierających np. warzywa, które są bogatym źródłem tych pierwiastków.
Surówka jarzynowa przygotowana z ogórków, delikatnej, białej części pora oraz chrupiących nasion słonecznika. Przyprawiona jest oliwą z oliwek, co doskonale wpisuje się w wymagania stawiane tym potrawom.
Szybka i łatwa w przygotowaniu surówka ładnie prezentuje się na stole w przezroczystej misce szklanej. Najważniejszą jednak jej cechą są właściwości prozdrowotne oraz niepowtarzalny smak.
Polecamy zwłaszcza w sezonie ogórkowym!
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Zielone ogórki umyć i pokroić w paski (w skórce). Por opłukać i pokroić w półplasterki. Do miski przełożyć zielone ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 82 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
To bardzo się cieszę i pozdrawiam :)
Rewelacyjny przepis wszystkim smakowała surówka
Cieszę się, że smakowała :)