Miękkie i puszyste drożdżowe ciasto, a na nim pyszny pomidorowy sos, gruba warstwa pieczarek i pysznego ciągnącego się żółtego sera - mmm... co za pychotka, co za smak!!!
Ktoś jest może chętny na mały kawałek?? ;)
Taką pyszną pizzę można zrobić w dosyć krótkim czasie w swoim domku... wystarczy przygotować drożdżowe ciasto, potem błyskawiczny pomidorowy sos z mięsistych pomidorów z dodatkiem aromatycznego czosnku, pokroić pieczarki, zetrzeć żółty ser i wszystko ładnie "złożyć" :) Na koniec odłożyć, aby pizza podrosła, potem na krótko do gorącego piekarnika i już... serwujemy przepyszną pizzę, rodzince, znajomym, przyjaciołom!
Jeśli macie ochotę na jedzenia inne niż zawsze to... polecamy właśnie pizzę! Pizza jest też fajnym pomysłem na obiad, zwłaszcza dla naszych małych niejadków... a nie ma przecież lepszej pizzy, niż ta domowa :)
Pizza to super pomysł na obiad, kolację i różnego rodzaju przyjęcia, prywatki, spotkania w małym i dużym gronie! To też jedzonko w sam raz na mecz przed telewizorem!
Za pizzą przepadają wszyscy, i duzi i mali :) Można do niej serwować różne sosy lub tak na szybko... popularny ketchup.
Taka pizza uda się każdemu, i gwarantuję, że będziecie wracać do tego przepisu nieraz ;) Bo jest po prostu idealna! To pizza na 6 z plusem :)
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 45 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać suche drożdże i razem wymieszać. Następnie dodać letnią wodę, oliwę z oliwek i sól. Razem wymieszać i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto drożdżowe. Nakryć ręcznikiem kuchennym i odłożyć w ciepłe miejsce...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 279 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Przetestowałam rok temu ten przepis, a jutro znowu będzie powtórka ze smacznego chrupania tego mojego ulubionego przysmaku, bo jutro 9 luty Międzynarodowy Dzień Pizzy :) Dlatego polecam ten sprawdzony przepis, w tym roku wzbogacam farsz: szynką, ogórkami konserwowymi i kukurydzą ;)