Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
4 szklanki mąki pszennej
2 szklanki wody
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżeczki cukru
... Przygotowanie
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Do miski przesypać mąkę pszenną, dodać do niej wodę, oliwę z oliwek, cukier, drożdże instant, proszek do pieczenia i sól. Razem wymieszać i wyrabiać ręką przez około 10 minut. Zostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na około 45 minut. Po...
Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
JA UŻYWAM TYCH DROŻDŻY DO CHLEBA ALE TAM NA PEWNO NIE MA WIECEJ NIŻ 2 ŁYZECZKI OD HERBATY.
Ja używam opakowania drożdży instant Dr.Oetkera 7 g. Teraz dodaję całe opakowanie. Drożdżowe ciasto wyrabia się ręką, i pod koniec wyrabiania powinno odchodzić od ręki i nie kleić się, jak tak nie jest to trzeba dosypać jeszcze trochę mąki i wyrabiać dalej. Potem należy odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dobre ciasto łatwo rozprowadza się na blaszce, nic się nie klei. Cieszę się, że pizza smakowała. Serdecznie pozdrawiam :)
Pizza wyszła smaczna, polecam.