Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
4 szklanki mąki pszennej
2 szklanki wody
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżeczki cukru
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.
Tanie.

Do miski przesypać mąkę pszenną, dodać do niej wodę, oliwę z oliwek, cukier, drożdże instant, proszek do pieczenia i sól. Razem wymieszać i wyrabiać ręką przez około 10 minut. Zostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na około 45 minut. Po...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (6)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-03-23
BASIA

JA UŻYWAM TYCH DROŻDŻY DO CHLEBA ALE TAM NA PEWNO NIE MA WIECEJ NIŻ 2 ŁYZECZKI OD HERBATY.

2011-03-23
Ella

Ja używam opakowania drożdży instant Dr.Oetkera 7 g. Teraz dodaję całe opakowanie. Drożdżowe ciasto wyrabia się ręką, i pod koniec wyrabiania powinno odchodzić od ręki i nie kleić się, jak tak nie jest to trzeba dosypać jeszcze trochę mąki i wyrabiać dalej. Potem należy odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dobre ciasto łatwo rozprowadza się na blaszce, nic się nie klei. Cieszę się, że pizza smakowała. Serdecznie pozdrawiam :)

2011-03-23
Kasia O

Pizza wyszła smaczna, polecam.

Pozostało: 3