Czym posmarować kanapki na śniadanie lub kolację? Dobre pytanie ;) większość z nas często je zadaje...
Masłem, serem czy może dżemem? Jest jeszcze jedna możliwość. Można samodzielnie, szybko i bardzo łatwo przygotować smakowitą i domową pastę. My proponujemy pastę z sera Feta z dodatkiem orzechów włoskich, ogórków, czosnku, koperku oraz przypraw.
Pasta charakteryzuje się bardzo wyrazistym smakiem i aromatem. Nic dziwnego, ser Feta, czosnek i koperek robią swoje. W sumie taka kompozycja smaków daje bardzo oryginalny produkt do smarowania pieczywa.
To trochę inny, ale równie smaczny pomysł na pastę do bułek i chleba. Ale można nią także smarować krakersy, tosty i suche wafle.
Z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że domownicy będą się często domagać kanapek przygotowanych z jej udziałem.
Latem lub wiosną można do niej dodać kilka lisków mięty i podawać np. z plasterkami rzodkiewki - mniam :) To fajna i lekka pasta na upalne, wakacyjne dni.
Pasta jest prosta w wykonaniu, a świetna w smaku - zatem zachęcamy do jej wykonania i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Czosnek obrać i pokroić w małą kostkę lub zmiażdżyć. Zielony ogórek obrać ze skóry, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Orzechy włoskie pokroić.
Do miseczki przełożyć ser typu Feta, śmietanę...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
I tak tutaj soli nie dodajemy, można ewentualnie dodać mniej Fety.