Ciasto z orzechami i masą truskawkowo-rabarbarową?? Hmmm...
Trzeba przyznać, że to dosyć oryginalny pomysł :) A jednak połączenie smaku orzechów, truskawek i rabarbaru z ciastem dało pyszny smak, a efekt wizualny przerósł oczekiwania.
Truskawki to popularne owoce sezonowe, bardzo popularne ze względów smakowych, jak również zdrowotnych, zwłaszcza w tak zwanym „sezonie truskawkowym”. Rabarbar jest również często spotykany w przepisach kulinarnych i cukierniczych. Połączenie tak różnych smaków, słodkiego z truskawek i kwaśnego rabarbaru daje niepowtarzalny efekt w ustach. A jaki ?? To najlepiej sprawdzić samemu i wykonać to smakowite ciasto.
Ten owocowy mix smaków jak się okazało jest idealnym rozwiązaniem dla smakoszy ciast. Jednym zdaniem jest to świetny i sprawdzony przepis na ciasto z letnimi owocami!
Udanego wypieku i smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Orzechy laskowe zetrzeć na tarce o małych oczkach lub zmielić w maszynce do orzechów. Przesypać do miski i dodać mąkę pszenną, mąkę orkiszową, brązowy cukier, masło, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i kilka kropli so...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |