Pyszne i proste danie obiadowe z łopatki wieprzowej. Zrumienione plastry łopatki przykryte zrumienioną cebulką z jabłkami i suszoną żurawiną. Całość razem zapiekana - smacznego!

Składniki

Na 4 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 4
70 dag łopatki wieprzowej (lub karczku)
sól morska
pieprz kolorowy
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 25 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:55 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć, pokroić w plastry i lekko rozbić. Oprószyć solą morską i kolorowym pieprzem. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, przełożyć plastry łopatki, zrumienić z każdej strony i zdjąć z patelni.

Cebulę obrać z łuse...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 22 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się