Arbuz, znany również jako kawon to roślina dyniowata. Pochodzi z południowej części Afryki. Obecnie uprawiana jest w ciepłych rejonach Ziemi. Arbuz jest również popularny i łatwo dostępny w Polsce.

Owoc tego warzywa w kształcie kuli, składa się z 92% z wody, dzięki czemu stanowi świetny produkt wykorzystywany do przygotowania orzeźwiających i zimnych, a ponadto naprawdę smacznych napojów, zwłaszcza koktajli.

W przepisach na koktajle, arbuz często występuje w towarzystwie innych składników, niekiedy również lodów. Przykładem takiego napoju jest koktajl z arbuza z dodatkiem mleka, melisy oraz lodów. Takie połączenie składników daje zaskakująco dobry smak oraz orzeźwiający aromat. W czasie upałów można sprawdzić jak smakuje i działa taki koktajl arbuzowy. Polecamy!

Składniki

Na 2 porcje.
10 dag śmietankowych lodów
10 dag arbuza
...

Przygotowanie

Gotowe za 5 minut (w tym 5 minut pracy).
Praca:5 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Arbuza pokroić na kawałki i oczyścić z pestek. Następnie przełożyć do miseczki i dodać śmietankowe lody. Całość zmiksować ...

Zostało jeszcze 72% treści przepisu oraz 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-01-04
Dorota
Autor przepisu

:D Tak, lubię się bawić w te smaczne rzeczy :) Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)

2012-08-17
marta

Dorota, Twoje przepisy są świetne. Widać, że bawisz się w kuchni, wymyślasz nowe.

Cokolwiek nie dodam do ulubionych celem przetestowania okazuje się, że to Twój przepis.