Arbuz, znany również jako kawon to roślina dyniowata. Pochodzi z południowej części Afryki. Obecnie uprawiana jest w ciepłych rejonach Ziemi. Arbuz jest również popularny i łatwo dostępny w Polsce.
Owoc tego warzywa w kształcie kuli, składa się z 92% z wody, dzięki czemu stanowi świetny produkt wykorzystywany do przygotowania orzeźwiających i zimnych, a ponadto naprawdę smacznych napojów, zwłaszcza koktajli.
W przepisach na koktajle, arbuz często występuje w towarzystwie innych składników, niekiedy również lodów. Przykładem takiego napoju jest koktajl z arbuza z dodatkiem mleka, melisy oraz lodów. Takie połączenie składników daje zaskakująco dobry smak oraz orzeźwiający aromat. W czasie upałów można sprawdzić jak smakuje i działa taki koktajl arbuzowy. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Arbuza pokroić na kawałki i oczyścić z pestek. Następnie przełożyć do miseczki i dodać śmietankowe lody. Całość zmiksować ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
:D Tak, lubię się bawić w te smaczne rzeczy :) Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota, Twoje przepisy są świetne. Widać, że bawisz się w kuchni, wymyślasz nowe.
Cokolwiek nie dodam do ulubionych celem przetestowania okazuje się, że to Twój przepis.