Przepis na przygotowanie dżemu z dyni to propozycja dla tych którzy dysponują dużymi ilościami tego warzywa, ogrodników i działkowców i nie mają pomysłu na jej wykorzystanie.
Jego przygotowanie jest łatwe, chociaż wymaga trochę pracy, ale zapewniam że warto.
Własnoręcznie przygotowany dżem jest bardzo smaczny, idealnie nadaje się do ciast, a nawet do smarowania pieczywa. Jego słodki smak przypadnie do gustu zwłaszcza dzieciom.
Aby przyspieszyć nieco pracę, do potarcia dyni i jabłek można użyć np. elektryczną maszynkę do mięsa z przystawką do warzyw.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Dynię obrać, usunąć pestki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jabłka również obrać i usunąć gniazda nasienne oraz zetrzeć na takiej samej tarce.
Dynię i jabłka rozgotować w oddzielnych naczyniach.
Rozgotowa...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.