Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 1/2 kg karczku
Marynata:
sól czosnkowa
3 łyżki oleju
... Przygotowanie
Karczek opłukać, osuszyć i natrzeć solą czosnkową.
Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, miód, szczyptę słodkiej i ostrej papryki oraz pieprz cayenne. Marynatę razem wymieszać, polać nią karczek, posmarować z każdej strony i obsypać oreg...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 17 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Dziękuję pięknie za miłe słowa :) Prowadzę stronę kulinarną www.smaczny.pl i na niej są wszystkie moje przepisy - zapraszam serdecznie :) Jestem też na extra.smaczny.pl tam nie ma reklam, podawane są wartości odżywcze i jest jeszcze więcej sprawdzonych przepisów :) A co do mięsa, to tego karczku nie podlewałam, tutaj musztarda i miód podczas pieczenia zrobiły swoje - pięknie rumieniąc karczek pod przykryciem. Pozdrawiam serdecznie :)
Dorotko, gdzie można poznać Twoje pozostałe przepisy - może prowadzisz bloga - jeśli tak to proszę o adres. Chętnie zajrzę.
Pozdrawiam,
Maria
Dorotko, Twój karczek to dzieło sztuki. Mam jednak pytanie, czy podczas pieczenia podlewasz go wytworzonym sosem, czy przyrumienił się tak pod przykryciem.
Pozdrawiam,
Maria