Zdarza się, że nie bardzo wiadomo co można podać do ziemniaków w drugim daniu na obiad. Proponuję spróbować i ugotować taką przystawkę: kapusta kiszona z dodatkiem czerwonej fasolki oraz dodatków i aromatycznych przypraw...
To bardzo fajna, wyrazista potrawa o wiodącym, charakterystycznym smaku i zapachu kapusty kiszonej oraz przypraw - mniam :)
Jej wykonanie jest bardzo łatwe. Jedynie gotowanie kapusty zajmuje więcej czasu, ale w tym samym czasie można przygotować inne dania obiadu.
Wszystkim lubiącym kapustę, zwłaszcza kiszoną polecam tę smaczną potrawę do ziemniaków i mięsa!
Życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Kapustę kiszoną wypłukać. Przełożyć do dużego garnka, dodać liście laurowe, zalać zimą wodą i ugotować do miękkości (gotować przez około 90 minut). Następnie odcedzić i wyciągnąć liście laurowe. Dodać czerwoną fasolkę z puszki wraz z zalewą...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |