Składniki

Przygotowanie
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 1 dzień |
Jabłka obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, zagotować i zdjąć z ognia. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać i wlać do gorących jabłek. Razem...
Znajdź przepisy łatwo i szybko

Szukasz ciasta z truskawkami? Bez problemu wybierasz kategorię "Ciasta" i główny składnik potrawy "Truskawki" i... już. Na ekranie masz starannie wybrane ciasta z truskawkami.
Liczysz kalorie???

Sprawdź więc jakie wartości odżywcze ma każdy przepis. Masz także dostęp do kalkulatora, dzięki któremu obliczysz wartości odżywcze każdego przepisu.
ZERO reklam

W extra.smaczny.pl nie zobaczysz reklam. Dzięki temu strona działa szybko, a Ty widzisz tylko to, czego potrzebujesz.
Dodawaj własne przepisy

Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Oglądaj na czym chcesz

Nieważne czy korzystasz z komputera, tabletu czy smartfona. Strona dostosuje się do Twoich potrzeb oraz będzie czytelna i szybka na każdym urządzeniu.
Wsparcie przez czat i email

Masz pytanie dotyczące obsługi serwisu lub związane z przepisem, który właśnie czytasz? A może masz pytanie "ogólnokulinarne"? Skorzystaj z naszej pomocy.
dostęp
Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po rejestracji testowego konta.
Wystarczy że klikniesz tutaj, wypełnisz formularz rejestracji darmowego konta testowego.
zadowolenia
Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.smaczny.pl
Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu 14 dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań.
Super ciacho, robiłam dwa razy, raz z jasnymi herbatnikami, a raz z kakaowymi - też fajnie smakuje, a do tego prezentuje się całkiem, całkiem ;)
Nie, ja użyłam zwykłego naturalnego jogurtu i on nie był za gęsty. Ale myślę, że grecki też się tutaj dobrze sprawdzi, można ewentualnie wtedy dodać ciutkę mniej żelatyny ;) Powodzenia i smacznego :)
Jogurt do masy - mówimy o tym gęstym, greckim? Tylko się upewniam :)