Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Masa jabłkowa:
1,20 kg jabłek (waga po obraniu)
2 galaretki brzoskwiniowe
Masa śmietankowa:
500 ml śmietanki 30%
... Przygotowanie
Gotowe za 1 dzień i 1 godzina (w tym 50 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 1 dzień |
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Jabłka obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, zagotować i zdjąć z ognia. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać i wlać do gorących jabłek. Razem...
Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 107 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Super ciacho, robiłam dwa razy, raz z jasnymi herbatnikami, a raz z kakaowymi - też fajnie smakuje, a do tego prezentuje się całkiem, całkiem ;)
Nie, ja użyłam zwykłego naturalnego jogurtu i on nie był za gęsty. Ale myślę, że grecki też się tutaj dobrze sprawdzi, można ewentualnie wtedy dodać ciutkę mniej żelatyny ;) Powodzenia i smacznego :)
Jogurt do masy - mówimy o tym gęstym, greckim? Tylko się upewniam :)