Łatwy, dobry i szybki wbrew pozorom do przygotowania gulasz. W czasie jak się dusi mięsko, my przygotowujemy - podsmażamy gulaszowe dodatki: cebulę, czerwoną paprykę, dynię (zwaną banią) i czosnek ;) Warto się skusić na taki odmieniony dynią gulasz ;)

Składniki

Na 6 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
4 łyżki oleju
50 dag łopatki wieprzowej
1 liść laurowy
15 dag cebuli
25 dag czerwonej papryki
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 50 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 30 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 łyżki oleju, przełożyć mięso i zrumienić. Następnie wlać 1 litr wody, dodać listek laurowy i dusić do miękkości mięsa (przez około 90 minut) na małym ogniu pod przykryc...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz 21 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 251  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!