Bardzo dobry, pożywny i rozgrzewający gulasz z wołowego mięsa. Idealny na jesienno-zimowe obiady. To fajny pomysł na coś innego z wołowinki. Prezentuje się doskonale, zawiera w sobie dużo zdrowych i kolorowych składników, dlatego samym wyglądem zachęca już do jedzenia :)
W jego składzie znajdziemy wołowinkę, cebulkę, pieczarki, zieloną i czerwoną paprykę, pomidora i bardzo zdrowy czosnek. Z tych podanych składników - gulaszu wychodzi bardzo dużo - ale potem mamy spokój z gotowaniem ;)
Gulasz ten można podawać z ziemniaczkami, ryżem, bułeczką lub plackami ziemniaczanymi - taka mała odmiana - żeby nie było tak nudno, za każdym razem z innym dodatkiem ;) Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 10 minut |
Wołowe mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę smalcu, przełożyć mięso i zrumienić. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, przełożyć cebulę i zeszklić. Pieczarki obrać ze s...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 239 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |