Na grillu można piec różne produkty. Najczęściej na rozgrzanym ruszcie królują kiełbasy, mięsa, drób oraz warzywa. Ostatnio bardzo popularne stały się także owoce z grilla...
Najczęściej są to jabłka, niekiedy gruszki, a nawet banany. Ale to na pewno nie wszystkie owoce, które można przygotować na grillu.
My proponujemy wypróbować przepis na ananasa z grilla. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Grillowany ananas to pyszny deser, który osłodzi czas spędzony podczas imprezy na świeżym powietrzu.
Ananas z grilla - to strzał w dziesiątkę! Gdyż ten słodki i soczysty owoc świetnie smakuje na ciepło, podany prosto z rozgrzanego rusztu. Podczas grillowania ma on bardzo przyjemny zapach. Smakuje fenomenalnie podany na ciepło z dodatkiem śmietankowych lub waniliowych lodów.
To ciekawy i lekki deser na ciepłe, wakacyjne dni. Taki ananas jest rozchwytywany przez dorosłych i przez dzieci.
To coś specjalnego nie tylko dla miłośników ananasa - warto się przekonać!
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Oczekiwanie: | 2 godziny |
Z ananasa odciąć górną i dolną część, a następnie obrać nożem boki ananasa. Obranego ananasa pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm (wyjdzie 6-7 plastrów), a następnie z każdego plastra wykroić nożem stwardniały środek.
Każdy plasterek ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 123 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |