Ten popularny ser często można spotkać w przepisach kulinarnych na potrawy z grilla. A ta popularność wynika z właściwości camemberta...

Jest to smaczny i pewnie z tego powodu lubiany, miękki ser podpuszczkowy, pokryty pleśnią o białej barwie. W kuchni ma szerokie zastosowanie, na zimno do przygotowania kanapek, sałatek, koreczków, jako przekąska. Na ciepło ser camembert może być panierowany oraz przygotowywany z dodatkami, i potem smażony lub pieczony również na ruszcie grilla.

Zwykle dodatkiem do serka są warzywa lub zioła, które w połączeniu z nim tworzą nowe, często ciekawe i niepowtarzalne kompozycje aromatyczno-smakowe.

Dużą zaletą tego sera jest łatwość i szybkość przygotowywania camemberta na grillu, a dodatki przydatne do jego przygotowania np. czosnek często znajdują się pod ręką, tak więc w przypadku niespodziewanych gości takie danie pomoże w ugoszczeniu przybyszów.

Polecamy i życzymy smacznego!

Składniki

Na 3 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 3
3 serki camembert
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
...

Przygotowanie

Gotowe za 17 minut (w tym 5 minut pracy).
Praca:5 minut
Gotowanie/pieczenie:12 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Serki camembert wyjąć z opakowania. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miseczki przelać olej. Dodać czosnek, kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz, przyprawę do grilla i granulowan...

Zostało jeszcze 73% treści przepisu
a także 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7813 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się