Przepis kulinarny na ser z grilla. To danie, które z powodzeniem może stanowić przystawkę do innych dań przygotowywanych w tej technologii, a także może być samodzielnym daniem np. na obiad lub kolację. Jest jeszcze jedna dodatkowa zaleta tego przepisu, można go z powodzeniem wykonać w piekarniku w kuchni.
Oczywiście przygotowanie i raczenie się takim serem, dodatkowo „obłożonego” aromatycznymi i jak każdy wie, zdrowymi ziołami w warunkach naturalnych, w ogrodzie jest atrakcją i nie da się porównać z tym samym w domu.
Zachęcamy do wykonania na grillu i spróbowania tego łatwego i szybkiego w przygotowaniu, a także smacznego i niepowtarzalnie aromatycznego sera w ziołach.
To coś nowego i innego, co można rzucić na ruszt :)
Najlepiej podawać go prosto z grilla - na gorąco jest najlepszy, ale nawet po wystudzeniu marynowany w ziołach camembert jest smaczny.
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Serki camembert wyjąć z opakowania. Każdy serek camembert położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i posmarować olejem. Posypać majerankiem, ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 133 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |