Grillowy sezon trwa, a my mamy dla Was do wypróbowania nową, nieco ostrzejszą odsłonę serka camemberta z grilla :) To coś nowego i smacznego do wrzucenia na ruszt.
To błyskawiczny przepis na niecodzienne smakowitości z rozgrzanego rusztu. To także coś fajnego dla miłośników tego przepysznego serka camemberta!
Wyciągnięte z opakowań serki smarujemy chrzanową marynatą z nutką oleju i miodu, dla przełamania ostrości... do tego zestawu dodajemy jeszcze przyprawy. Na koniec serki zawijamy w aluminiową folię i rozkładamy na rozgrzanym ruszcie, grillujemy krótko, delikatnie obracając serki na drugą stronę.
Są mega przepyszne! To coś dla wymagających gości ;) Serki są sycące i spokojnie wystarczy jeden serek na jedną osobę, czyli są też wydajne ;) Do takiego serka podajemy jeszcze np. szaszłyki lub steki i ulubiony dip lub sałatkę... i letni, wakacyjny obiad na świeżym powietrzu mamy gotowy!
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Do miseczki przełożyć chrzan (miłośnicy chrzanu mogą dodać go więcej). Dodać do niego olej, miód oraz szczyptę pieprzu ziołowego i majeranku. Całość dokładnie rozmiesz...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |