Golonka w towarzystwie jarzyn i piwa. Najpierw je marynujemy 3 dni, potem obsmażamy w musztardzie, a na koniec dusimy zalane piwem i obsypane jarzynami - wychodzą bardzo smaczne - warto się skusić!

Składniki

Na 6 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 ½ kg golonki (np. 3 tylne)
Marynata:
2 litry wody
2 łyżki soli
10 ziarenek ziela angielskiego
5 ziarenek jałowca
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny i 30 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:3 godziny
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Golonkę oczyścić (jak jest taka potrzeba to opalić), opłukać i osuszyć. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w ósemki. Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w słupki. Całą główkę czosnku przeciąć na pół (wzdłuż)....

Zostało jeszcze 88% treści przepisu
a także 27 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się