Składniki

Na 2 porcje.
1 dowolny filet z ryby np. Sola (ok. 25 dag)
sól
pieprz
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:20 minut
Oczekiwanie:20 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju.

Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomido...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu są w tej chwili niedostępne. Sprawdź ponownie za jakiś czas.

Komentarze Smakowiczów (9)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-11-24
:)

oliwa z oliwek jest na pewno zdrowa tylko jedna sprawa nie powinno sie na niej smazyc bo jest ona tloczona na zimno i powinno sie ja dodawac na zimno

2009-03-23
dorkaa

Zrobiłam te danie troszkę inaczej. Mianowicie użyłam filetów z dorsza i usmażyłam na odrobinie oliwy bez żadnej panierki,ponieważ wtedy czuję smak ryby a dorsz sie bardzo ładnie smaży i szybko.Reszta bez zmian.PYCHAAAAAA !!!!!

2008-10-19
Frycek

Beznadziejny przepis... Takie cos to w Mc Donaldsie mozna znalezc, nic ciekawego. Pozdrawiam

Pozostało: 6