Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Ciasto:
40 dag mąki pszennej
30 dag mąki krupczatki
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 40 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Do miski przesypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika, cynamon i mielony imbir. Wszytko razem wymieszać łyżką. Dodać masło, jajka, płynny miód i śmietanę. Razem posiekać nożem, wymieszać i zagnieść ciasto...

Zostało jeszcze 90% treści przepisu
a także 18 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-01-05
Dorota
Autor przepisu

Tak, bo ciasto z miodem jak ostygnie to jest twarde, ale właśnie po upływie kilku dni całe ciasto rozpływa się w ustach :) Cieszę się, że ciasto Wam smakowało, pozdrawiam :)

2012-01-01
Aneta

zrobiłam na święta, pierwsze wydawało mi się że do niczego będzie bo twarde bardzo było postało prawie 10 dni i rozpływa się w ustach pychotka !!!

2011-12-27
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję za opinię i bardzo się cieszę, że ciasto smakowało. Serdecznie pozdrawiam :)

Pozostało: 1