Wygląda skromnie, chociaż w przekroju jest nadzwyczaj barwne. Spód tego ciasta stanowi ciasto biszkoptowe w kolorze żółtym, na którym ułożono warstwę czarnych jagód w galaretce o pięknym fioletowym kolorze, a na nich, dla kontrastu duża ilość białej śmietankowej masy. Całość wieńczy cienka warstwa z mlecznej czekolady - barwy brązowej.
Taki układ kolorów poszczególnych warstw wypieku cieszy oczy swoim wyglądem. Ciasto atrakcyjnie wygląda i pięknie prezentuje się podane na paterze na stół.
Ale to nie wszystko! Smak tego ciasta to poezja... Jak zwykle, gdy jednym ze składników są jagody, smak i zapach tych owoców jest mocno wyczuwalny. Ale w tym wypieku znajduje się również aromat migdałowy, który łamie intensywność jagód...
Biała czekolada dokłada swój smak i w ten sposób powstało pyszne i nadzwyczaj aromatyczne ciasto na biszkopcie. Można go podawać do kawy, ale dobrze będzie smakować również z zimnymi napojami. Dobrze schłodzone jest świetnym deserem na upalny dzień. Zachęcamy do wykonania tego słodkiego przepisu cukierniczego.
To kolejny, fajny i sprawdzony przepis na jagodowe ciasto pod pierzynką z bitej śmietany... Taka wersja ciasta jest bardzo miękka i puszysta, dlatego bardzo szybko znajduje ono swoich zwolenników...
Zachęcamy do wypieku i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
To cieszę się bardzo i również pozdrawiam :)
Dziękuję pięknie za ciepłe słowa i cieszę się, że mam Takich Fajnych Odbiorców :) Pozdrawiam serdecznie :)
Ciasta Pani Doroty są zawsze pyszne. cieszę się że wstawia swoje przepisy. dziękuję :)