Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
5 jajek
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1 1/2 łyżki kakao do ciast
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poncz:
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 55 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa się powiększy swoją objętość. Na koniec dodać mąką pszenną wymieszaną z kakao do ciast i proszkiem do pieczenia. Ra...

Zostało jeszcze 89% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7840 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 131  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (12)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-12-27
Dorota
Autor przepisu

Hmm... to już taki urok tej masy, można ewentualnie dodać więcej mleka lub masła.

2013-11-25
kasia74

Ciasto smakowo super, tylko kobietki powiedzcie proszę co zrobiłam nie tak, ze masa kokosowa jest taka mało kleista. Wszystko zrobiłam wg przepisu 1/2 l mleka 25 dkg wiórków kokosowych a nawet troche mniej i po dodaniu ich do mleka, mleko momentalnie wsiakło w kokos a dodane pożniej masło tez słabo skleiło całos (82% tłuszczu) . Proszę o podpowiedz.

2013-11-23
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję :)

Pozostało: 9