Składniki
Na 24 porcje. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
5 jajek
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1 1/2 łyżki kakao do ciast
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poncz:
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 55 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa się powiększy swoją objętość. Na koniec dodać mąką pszenną wymieszaną z kakao do ciast i proszkiem do pieczenia. Ra...
Zostało jeszcze 89% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 131 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Hmm... to już taki urok tej masy, można ewentualnie dodać więcej mleka lub masła.
Ciasto smakowo super, tylko kobietki powiedzcie proszę co zrobiłam nie tak, ze masa kokosowa jest taka mało kleista. Wszystko zrobiłam wg przepisu 1/2 l mleka 25 dkg wiórków kokosowych a nawet troche mniej i po dodaniu ich do mleka, mleko momentalnie wsiakło w kokos a dodane pożniej masło tez słabo skleiło całos (82% tłuszczu) . Proszę o podpowiedz.
Dziękuję :)