Słodkie, kolorowe i przepyszne ciasto na lato z ulubionymi przez wszystkich... TRUSKAWKAMI :)

W sezonie oczywiście korzystamy ze świeżych, słodkich i pełnych letniego słońca truskawek, a poza sezonem śmiało sięgamy po mrożone owoce.

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Biszkopt:
4 jajka
sól
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poncz:
...

Przygotowanie

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i razem delika...

Zostało jeszcze 91% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-06-09
Dorota
Autor przepisu

To bardzo się cieszę :) I również pozdrawiam :)

2017-06-08
Wioletta

Ciasto przepyszne!!! Znika z talerza szybko pozdrawiam

2017-04-12
Dorota
Autor przepisu

Witam :) Jak zrobi Pani wszystko zgodnie z przepisem to ciasto się uda :) Zasada jest taka przy ciastach z galaretką, że wszystkie galaretki i żelatyny należy dokładnie rozmieszać, aby potem dobrze stężały i związały się fajnie z pozostałymi składnikami. Ciasto to bardzo dobrze się kroi, tylko musi być dobrze schłodzone (najlepiej jak całą noc będzie w lodówce). Życzę Pani powodzenia i udanego przyjęcia :) Wesołych Świąt! :)

Pozostało: 4