Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Biszkopt:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
1 czubata szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 15 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Oczekiwanie:50 minut
Średnia trudność wykonania.
Tanie.

Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i dalej ubijać. Pod koniec ubijania dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. ...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 90  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (39)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-01-03
Ewa z Rzeszowa

ciasto jest dobre szybkio znika z talerza ale nie wszystkim musi smakować

2008-03-31
justynka28

Dziękuje za odpowiedz,ogolnie ciasto pycha!!!!

2008-03-30
Dorota

Być może masa budyniowa była za długo miksowana (gdy widzimy, że masa jest za rzadka, wtedy należy dodać więcej margaryny lub masła).

Pozostało: 36