To warstwowe i mocno kolorowe ciasto na miękkim i puszystym biszkopcie.

Pięknie prezentuje się na stole i jest idealne na każdą okazję.

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Biszkopt:
3 jajka
1/3 szklanki cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki krupczatki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać dalej. Następnie dodać cukier i ubijać jeszcze, aż cukier się rozpuści. Na koniec dodać wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki. Wszystko delikatnie razem wymieszać i wylać do wysmarowane...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (4)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-02-13
Ewelinka
Autor przepisu

Tak, galaretki się rozpuszczą, masa będzie w sam raz, proszę się o nic nie martwić. Bardzo często robię taką masę z różnymi budyniami i różnymi galaretkami, wszystko zawsze się udaje. Powodzenia :)

2012-02-12
ada

czy jak wsypie się galaretki do masy budyniowej to one sie rozpuszczą w tej ciepłej masie i czy ona nie będzie za gęsta?

2012-02-11
Ewelinka
Autor przepisu

Budynie mają być na 1/2 litra mleka, udanego wypieku :)

Pozostało: 1