Taki warstwowy przekładaniec to przepis na udane, bez zakalcowe i do tego kolorowe ciasto :) Brzmi zachęcająco, prawda??
Na spodzie mięciutki, jasny biszkopt, potem budyniowo-wiśniowa masa, na niej ułożone chrupiące herbatniki, a na górze wiśniowo-śmietankowa masa - no... po prostu cudo!
Po złożeniu ciasto najlepiej jest schłodzić w lodówce, a podane na drugi dzień - z resztą jak większość ciasto - po prostu rozpływa się w ustach :)
Ciasto to jest bajecznie łatwe, uda się każdemu - nawet początkującym!
Jest idealne na każdą imprezę, na urodziny i imieniny, na Andrzejki, na Sylwestra, a także jako kolorowy świąteczny wypiek - super ozdobi nasze stoły :)
Powodzenia i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 45 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach np. 25 na 36 cm. ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 68 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |