Bardzo dobre, łatwe, dość tanie, szybkie, aromatyczne i bardzo mięciutkie ciacho. Dodatkowo wspaniale prezentuje się na stole.
Jasny i puszysty biszkopt przekładany masą z bitej śmietanki, serka mascarpone, spirytusu i kostek wiśniowej galaretki, a wierzch ciasta jest polany błyszczącą polewą czekoladową - mniam!
To wypiek na każdą okazję: do zwykłej niedzielnej kawki, na urodziny, na imieniny, na Święta, na Sylwestra - wzięcie i powodzenia to ciasto ma duże - tylko kierowcy muszą uważać, bo jest tam alkohol. Udanego wypieku i smacznego! :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Białka ubić na sztywną masę. Dodać cukier i ubijać, następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa będzie puszysta. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć do prostokątnej formy (25 ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 108 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |