Sezon na rabarbar w pełni - zabieramy się więc za wypieki!! :)

Polecam łatwe i proste ciasto owocowe z budyniem, bez wyrabiania i... bez jaj ;)

Wystarczy wymieszać tylko suche składniki i przekładać je wcześniej przygotowanymi masami: rabarbarową i budyniową, no i masełkiem te warstwy przekładamy jeszcze, aby nam się połączyły.

Udanego wypieku i smacznego :)

Składniki

Na 20 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
1 ½ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
½ szklanki płatków owsianych (górskich)
½ szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych
½ szklanka otrębów owsianych
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 50 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 10 minut

Do miski wsypać mąkę pszenną pełnoziarnistą, dwa rodzaje płatków owsianych, otręby owsiane, cukier trzcinowy i kardamon. Całość razem wymieszać i podzielić na trzy części.

Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do ...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Pozostała część tego przepisu
oraz wszystkie 7416 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 135  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!