To ciasto na lato i na wakacje. Jest idealne na każdy upalny dzień, a podane do mrożonej kawki smakuje wyśmienicie :)
Na kruchym spodzie dwie masy owocowe z ciekawego smakowo owocowego duetu... kwaśnego rabarbaru i słodkich truskawek... mniam!
Ten niepozorny wygląd ciasta na fotografii może zmylić. Masa, w skład której wchodzi smażony rabarbar i jabłka, a także sok z pomarańczy i cytryny oraz budyń umieszczona jest na kruchym cieście. Na wierzchu masy położono truskawki na galaretce agrestowej.
Kompozycja tak różnorodnych smaków zawarta w masie rabarbarowej, przykrytej truskawkami daje w sumie naprawdę nadzwyczajne odczucia, nawet trudne do opisania.
Koniecznie trzeba samemu spróbować niepowtarzalnego smaku tego pysznego ciasta, nie bez powodu nazwanego „Galaretkową fantazją”.
Jest ono rewelacyjne, aromatyczne i dlatego bardzo szybko znika, zaraz po upieczeniu... To owocowe połączenie przypomina smak dzieciństwa - mniam :)
Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Do miski przesypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać masło i jajko. Posiekać nożem, następnie zagnieść ręką kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Yyy... a wszystko było zrobione zgodnie z przepisem, bo u mnie masa ładnie zastygła, ciasto dało się ładnie kroić i nic się nie rozpływało.