Jak wykonać ciasto z truskawkami bez pieczenia? Otóż można to zrobić w bardzo prosty i ciekawy sposób... Oto nasz pomysł:
Jego wykonanie raczej nie powinno nastręczyć większych kłopotów w przygotowaniu. Gotowanie i mieszanie to najczęściej wykonywane czynności podczas robienia tego ciasta.
Gotowe budynie i galaretki oraz biszkopty stanowią podstawowe składniki potrzebne do wykonania tego smakowitego ciasta na zimno. Ale najważniejszym składnikiem ciasta bez pieczenia są oczywiście słodkie i soczyste truskawki - pycha!
Te zdrowe owoce tworzą w otoczeniu galaretek owocowych ciekawą mozaikę, która znajduje się na warstwie budyniowej. Za taką kompozycją przepadają wszyscy, i duzi i mali ;) Bo któż z nas nie lubi truskawek w galaretce??
I dlatego z tych popularnych, a zarazem przepysznych składników powstało pyszne ciasto o ciekawym smaku i wyglądzie. Mmm... mniam :)
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
750 ml wody zagotować, w 250 ml wody rozmieszać 3 budynie śmietankowe i wlać do gotującej się wody. Chwilkę pogotować na małym ogniu cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretki truskawkowe w proszku i dokładnie razem rozm...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
Masę budyniową należy wylewać powoli, na początku można pomagać sobie łyżką (rozkładać tę masę). Przed wyłożeniem biszkoptów, papier do pieczenia można posmarować tłuszczem (np. masłem), żeby te biszkopty się przykleiły. Przyznam się, że u mnie 1 biszkopt się lekko podniósł, co widziałam jak potem kroiłam ciasto, a pozostałe były ok - wszystkie leżały na spodzie. Ciasto jest pycha, można tutaj zmieniać galaretki i owoce, ciekawa jestem jak będzie smakował z moimi ulubionymi jagodami? ;) Pozdrawiam i smacznego życzę :)
:)
Dobra, przekonałyście mnie... będzie budyniowiec. Pozdrawiam :)