Gęste, gładkie zupy o konsystencji kremu, zupy - krem, coraz częściej goszczą na naszych stołach i to nie tylko od święta.
Ich niewątpliwą zaletą jest łatwość wykonania, a także fakt, że zwykle świetnie smakują i są zdrowe. W przepisie na tę zupę głównym składnikiem jest brokuł. Ale oprócz tego zdrowego warzywa znajdziemy tam również inne jarzyny oraz pieczarki, a także szeroki zestaw przypraw, które nadadzą tej zupce wyrazistości.
Przygotowanie zupy jarzynowej w formie kremu jest niezwykle proste. Składniki po ugotowaniu należy razem z rosołem zmiksować na gładką masę. Ślinka mi leci jak to piszę, bo zupa jest fantastyczna. Polecam!
Składniki
 kcal w 100 g. SzczegółyPrzygotowanie
Brokuła oczyścić, opłukać i podzielić na małe różyczki. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę.
Rosół przecedzić i wlać do garnka. Zagotować, przełożyć do niego brokuła i cebulę. Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem prze...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | ||
|---|---|---|
| Energia: |    kcal | 
  % GDA* | 
| Białka: |    g | 
  % GDA* | 
| Węglowodany: |    g | 
  % GDA* | 
| Tłuszcze: |    g | 
  % GDA* | 
| Cholesterol: |    mg | 
  % ** | 
Pyszna jest ta zupka, dodatek pieczarek wnosi tutaj niepowtarzalny smak, szczere polecam, jak rosołku macie dużo ;)