Sezon na szparagi w pełni... mam akurat białe szparagi - hmm... do czego by ich tutaj użyć? ;) Mam też ładny kawałek wieprzowego mięsa... Wiem! Będzie gulasz :) W bardzo aromatycznym sosie, do którego dodam młody czosnek i świeży koperek... to będzie super obiadek :)

Tak powiedziałam i tak też zrobiłam, a co zapisałam Wam tutaj przedstawiłam :)

Ooo! Nawet nie czuję, że rymuję ;) ;) ;)

Ale wracając do gotowania... podany przepis na gulasz mięsny ze szparagami, jest dość prosty do przygotowania. Wygląda tak fajnie, lekko i apetycznie. Jest kolorowy i taki wakacyjny - po prostu kusi swoim widokiem :)

Taki gulasz to coś nowego i smacznego do przygotowania ze zdrowych szparagów!

Takie danie jest idealną propozycją na obiad każdego dnia, ale ze względu na szparagi - lato będzie najlepszą porą na taki obiadek ;)

Ten gulasz można podać z ziemniakami, ryżem, dowolną kaszą lub makaronem. Oczywiście do tego zestawu dodajemy jeszcze warzywa. Mogą to być surówki z kiszonej kapusty, kapusty pekińskiej, zielonej sałaty lub ogórków małosolnych. Jak będziemy go serwować w upalne lato to mile widziana będzie tutaj orzeźwiająca i chłodząca mizeria - mniam :)

Z podanych składników wyjdzie dużo gulaszu, możemy więc mieć obiad na dwa dni, ale w drugi dzień odpoczywamy, ale nie głodujemy, bo obiad przecież mamy w lodówce... Gulasz wystarczy tylko zagotować i przygotować do niego inne dodatki, to tak, żeby nie było nudno... bo znowu ten sam obiad co wczoraj ;)

Zachęcamy do przygotowania tego nietypowego gulaszu, mówię Wam, rodzinka będzie zadowolona i Wy też!

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
20 dag cebuli
2 łyżki oleju
35 dag karczku wieprzowego
curry
...

Przygotowanie

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Do rondla wlać olej i rozgrzać. Przełożyć cebulę i zeszklić. Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli razem ze szczyptą curry i pieprzu czosnkowego. Razem wymieszać i pod...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz 17 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!