Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Kruche ciasto:
1 ½ szklanki mąki pszennej
1 ½ szklanki mąki krupczatki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 żółtek
...

Przygotowanie

Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Dodać żółtka i masło. Razem wymieszać, zagnieść ciasto i podzielić na połowę. Jedną część kruchego ciasta (1/2) zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na około 60...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu
a także 12 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-07-04
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję :) Cieszę się, że ciasto się udało i że smakowało. Serdecznie pozdrawiam :)

2012-06-29
Dorota
Autor przepisu

Nie dodawałam cukru do ciasta, bo jest go dużo dodanego do piany. Ale ciasto jest bardzo dobre, spód bardzo kruchy, całość rozpływa się w ustach - sezon jagodowy już rozpoczęty - więc polecam to ciasto :)