Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Kruche ciasto:
3 i 1/3 szklanki mąki pszennej
¾ szklanki cukru
1 jajko
25 dag margaryny
3 łyżki oleju słonecznikowego
... Przygotowanie
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Do miski przesypać mąkę pszenną, cukier, dodać jajko, margarynę, olej słonecznikowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. ¾ ciasta zawinąć w kulę, położyć np. na talerzyku i włożyć do zamrażalki na ...
Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Oczywiście, że można dodać inny kisiel, a ta kawa tak, to Inka. Powodzenia :)
A mozna zamiast kislu truskawkowego dać jabłkowy bo truskawkowy nie zabardzo pasuje mi do jabłek:) a kawa zbożowa to Inka?
Tak, wymieszać z ciastem - należy ją dodać do 1/4 części ciasta i razem wyrobić ręką. Włożyć do zamrażalnika na 60 minut, a następnie zetrzeć na tarce.