Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Kruche ciasto:
3 i 1/3 szklanki mąki pszennej
¾ szklanki cukru
1 jajko
25 dag margaryny
3 łyżki oleju słonecznikowego
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.
Tanie.

Do miski przesypać mąkę pszenną, cukier, dodać jajko, margarynę, olej słonecznikowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. ¾ ciasta zawinąć w kulę, położyć np. na talerzyku i włożyć do zamrażalki na ...

Zostało jeszcze 87% treści przepisu oraz 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (6)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-11-22
Ewelinka
Autor przepisu

Oczywiście, że można dodać inny kisiel, a ta kawa tak, to Inka. Powodzenia :)

2011-11-19
kama

A mozna zamiast kislu truskawkowego dać jabłkowy bo truskawkowy nie zabardzo pasuje mi do jabłek:) a kawa zbożowa to Inka?

2011-01-06
Ewelinka
Autor przepisu

Tak, wymieszać z ciastem - należy ją dodać do 1/4 części ciasta i razem wyrobić ręką. Włożyć do zamrażalnika na 60 minut, a następnie zetrzeć na tarce.

Pozostało: 3